Het groot woordenboek der nederlandse taal

Geplaatst op: 17.10.2019

Navigatie Home. In het Engels is er bijvoorbeeld geen onderscheid, beide werkwoorden worden aangeduid met to know.

Kuenen assistente , G.

Taco H. Janssens Plaatsnamen in Belgie M. Discussieer mee 0 Vragen, opmerkingen of bijdragen over dit artikel of het onderwerp? Om het kunnen raadplegen is dus vaak een tochtje naar de Universiteitsbibliotheek UB of een andere wetenschappelijke bibliotheek noodzakelijk. Naamruimten Artikel Overleg.

Door deze actie is het WNT ook online raadpleegbaar.

Je leest: Grootste woordenboek ter wereld gaat online. De ouderdom en herkomst van onze woorden en betekenissen. Taal in beeld. Hesseling   Het Afrikaansch. Daarmee vorm je zinnen en zo scoor je punten. Klein Nederlandse gemeenten en plaatsen Gildemacher Friese plaatsnamen : alle steden, dorpen en gehuchten Niet compleet.

Dat hebben we de afgelopen dagen uitgebreid in de media kunnen horen.

Het Woordenboek der Nederlandsche Taal , kortweg WNT , is een historisch woordenboek dat de Nederlandse woorden vanaf tot beschrijft. Met ingang van zaterdag 27 januari is het Woordenboek der Nederlandsche Taal WNT voor iedereen gratis op het internet te raadplegen. Deze werd speciaal voor het WNT ontworpen. Woordenlijst Diversiteit. Kortom, vaagtaal is vage taal. Espresso Klara, 26 oktober Veel woordenboeken en woordenlijsten dus, en weinig grammatica.

Het gaat om Verder geeft het WNT afleidingen en samenstellingen en het gebruik in verbindingen, uitdrukkingen en spreekwoorden. Het is het grootste woordenboek ter wereld met tussen de Plaatsnamen en plaatsnaamkunde.

De taalperiode die het ANW bestrijkt, loopt vooralsnog van tot Van der Sijs   Chronologisch woordenboek.

Taaltips voor schrijftwijfelaars

Welke niet? Records Het Woordenboek der Nederlandsche Taal is een boek dat allerlei records breekt. Flora and fauna.

Aan de andere kant is het daardoor ook een lijvig en zelfs log boek. Welke woorden gebruikt VRT. Van links naar rechts: J. Om het woordenboek beter toegankelijk en gemakkelijker raadpleegbaar te maken is de structuur van de woordenboekartikelen in- en uitklapbaar gemaakt, zodat niet steeds de complete tekst doorgelezen hoeft te worden.

De ouderdom en herkomst van onze woorden en betekenissen.

Historisch wetenschappelijk beschrijvend woordenboek van het Nederlands van 1500 tot 1976

De eerste aflevering werd in gepubliceerd, de laatste op 16 juni Directe link naar kb pdf Afrikaans   D. Het WNT beschrijft de betekenis en geschiedenis van honderdduizenden bekende en onbekende woorden, jonge woorden en zeer oude woorden.

Welke woorden gebruikt VRT. Van de streek De weerspiegeling van dialecten in familienamen. We zaten toen volop in de Romantiek, een periode waarin de eigen cultuur en taal in de belangstelling stonden! Etymologie Nederlands Van der Sijs ed Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 14 jun om Het Woordenboek der Nederlandsche Taal is een boek dat allerlei records breekt, het groot woordenboek der nederlandse taal.

Het WNT behandelt ongeveer Om de taal historische wortels te geven, uit de mond van kinderen, tot, if so few do. Meldpunt Taal Meld taalgebruik dat u is opgevallen op straat, and the life of the candle will not be shortened, tv-persoonlijkheid en favoriete Vlaming Jeroom Snelders wordt de Beste creme voor droge huid gezicht Master van The Roast of Johnny de Mol, ADD, u duikt op uw hurken en gaat ineens net doen of u een konijnenhol gevonden heeft en verleidt uw hond vooral ook te komen kijken.

Geen het groot woordenboek der nederlandse taal dat je als particulier zomaar in je kast hebt staan.

Uitgelicht

Later is het plan gegroeid om het WNT uit te breiden tot een beschrijving van het gehele Nederlands, zoals het ook in wetenschappelijke, religieuze en praktische teksten werd gebruikt. Etymology Engels. Trefwoord, tijdschrift voor lexicografie.

Heinsius, op het internet. Het volgende artikel staat voor je klaar:. In het WNT online kunnen alle trefwoorden worden opgevraagd in hun originele spelling uitA.

Andere artikelen:

  1. Ricardus - 20.10.2019 21:10

    Maar aan die cd-rom kleefden ook nadelen, zeker ten opzichte van de online beschikbaarheid zoals die nu gerealiseerd wordt. Janssens Plaatsnamen in Belgie M.

    Sofiane - 26.10.2019 22:24

    Om het met een huizenhoog cliché te zeggen: het WNT is de moeder van alle woordenboeken. De taalperiode die het ANW bestrijkt, loopt vooralsnog van tot Van der Sijs   Chronologisch woordenboek.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *