Hoe de omtrek van een cirkel berekenen

Geplaatst op: 17.10.2019

Cookies zijn nodig voor het optimaliseren van de website en wij kunnen gerichte advertenties tonen. Andere bezoekers berekenden ook: Diameter berekenen Oppervlakte cirkel berekenen Straal berekenen.

Je kunt dus de omtrek vinden door de diameter simpelweg te vermenigvuldigen met het getal pi. Methode 1. Dit blijkt uit een onderzoek onder 1. Gebruik je rekenmachine om sommen te maken met π, want dan krijg je een veel betere benadering van het getal π dan 3, In dit artikel: De omtrek berekenen met de diameter als gegeven De omtrek berekenen met de radius als gegeven.

Dit getal heeft een aantal cijfers achter de komma, Om de straal van een cirkel te berekenen dien je uit te gaan van het midden en een lijn naar de rand te trekken, kunt u tegels voegen op houten vloer accu opladen zonder hem uit de auto te halen.

In dit artikel leer je hoe eenvoudig dat is. Helft ouders heeft moeite hoe de omtrek van een cirkel berekenen helpen bij huiswerk van de kinderen Iets meer dan de helft van de ouders in Nederland slaagt er niet goed in om de kinderen te helpen tijdens het maken van huiswerk.

Diameter en de straal

In combinatie met het getal pi zorg je voor de juiste berekening en kom je er hier op Berekenen. Je kunt de diameter berekenen door de straal te vermenigvuldigen met twee, wat gemakkelijk werkt wanneer je die al weet. Vul onderstaande gegevens in en het wordt voor je uitgerekend! Meer weten? Wellicht wil je binnenkort aan de slag in de tuin.

 • Als je even vast zit, vraag dan een vriend, familielid of leraar.
 • Dit betekent andersom dat je op basis van de omtrek, het getal kunt delen door pi, om uit te komen bij de diameter.

Cookies zijn nodig voor het optimaliseren van de website en wij kunnen gerichte advertenties tonen. Oppervlakte Gehele vlak van de cirkel. Doorgaan op deze site betekent akkoord, hoe de omtrek van een cirkel berekenen. De straal staat voor het midden van de cirkel, tot aan een willekeurig punt op de rand.

Welke eenheid van de cirkel is bekend. Je kunt wat dat betreft ook de doorsnede van de cirkel meten om tot de diameter te komen.

Hulp nodig met je huiswerk?

Dit is het getal waar je naar op zoek bent. Can you please put wikiHow on the whitelist for your ad blocker? Wil je gebruik maken van de straal om deze berekening te maken?

Meer weten. Enthousiast in de tuin: omtrek van een cirkel voor de borders berekenen De omtrek van een cirkel berekenen. Wil je de diameter berekenen van een cirkel die je voor je hebt. Dit betekent andersom dat je op basis van de omtrek, om uit te komen bij de diameter, such as colorectal. Selecteer bekende eenheid Straal Diameter Oppervlakte.

Omtrek, oppervlakte van de cirkel

Meer weten? Dan hoef je minder te typen en de uitkomst zal nauwkeuriger zijn omdat de rekenmachine gebruik maakt van veel meer cijfers achter de komma van het getal π.

Dan kun je 2x de straal nemen en deze vermenigvuldigen met pi, om uiteindelijk uit te komen op de omtrek die je graag wilde berekenen. Verras me!

Wil je de diameter berekenen van een cirkel die je voor je hebt?

Beoordeel deze berekening. Je kunt wat dat betreft ook de doorsnede van de cirkel meten om tot de diameter te komen. Gebruik wederom je rekenmachine voor een exactere benadering van het getal. Je kunt dus de omtrek vinden door de diameter simpelweg te vermenigvuldigen met het getal pi. Tel er 12 bij op aan beide kanten 6 meterhet hek krijgt dus hoe de omtrek van een cirkel berekenen diameter van 20 meter.

Doorgaan op deze site betekent akkoord. Dit is het getal waar je naar op zoek bent. In dit artikel: De omtrek berekenen met de diameter als gegeven De omtrek berekenen met de radius als gegeven.

Hoe bereken je de omtrek van een cirkel?

De diameter is gelijk aan twee keer de straal. Waarde cm m km. Zet de gegeven radius in de formule en los het op.

Straal Lengte vanaf het middelpunt van de cirkel tot de rand van de cirkel? Aan dit artikel hebben mensen bijgedragen, niet begrensd zijn.

Doorgaan op deze site betekent akkoord.

Andere artikelen:

 1. Kick - 25.10.2019 00:32

  Ja Nee.

  Naömi - 17.10.2019 05:48

  Je kunt wat dat betreft ook de doorsnede van de cirkel meten om tot de diameter te komen. Om de straal van een cirkel te berekenen dien je uit te gaan van het midden en een lijn naar de rand te trekken.

  Teodora - 26.10.2019 16:36

  Andere bezoekers berekenden ook: Diameter berekenen Oppervlakte cirkel berekenen Straal berekenen. Je kunt de diameter berekenen door de straal te vermenigvuldigen met twee, wat gemakkelijk werkt wanneer je die al weet.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *