Hoe lang duurt uitslag uitstrijkje baarmoeder

Geplaatst op: 21.09.2019

Meer gezondheidstips en -weetjes ontvangen? Hoe wordt een uitstrijkje gemaakt? De gynaecoloog verdampt bij deze ingreep met een laserstraal het afwijkende weefsel van de baarmoederhals.

U kunt dan wachten tot een halfjaar na de bevalling of een halfjaar nadat u met de borstvoeding gestopt bent. Wat betekent een negatieve uitslag?

Gynaecologie Baarmoederhalsafwijking Kinderwens Bekkenbodem klachten Buikpijn klachten Cyclusstoornissen. Pap 3a Er worden licht afwijkende cellen gevonden; men spreekt soms ook van lichte of matige dysplasie. Een operatie en bestraling kunnen u in veel gevallen genezen.

Baarmoederhalskanker komt het meest voor bij vrouwen die niet meedoen aan het bevolkingsonderzoek en zich dus niet regelmatig laten controleren.

Het uitstrijkje wordt dan herhaald. Home Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker Veelgestelde vragen Veelgestelde vragen Uitslagen bevolkingsonderzoek Veelgestelde vragen Uitslagen bevolkingsonderzoek.

De gynaecoloog vertelt over het algemeen tijdens of na de colposcopie hoe de baarmoederhals eruitziet. Bij de uitnodiging vindt u informatie over het uitstrijkje en een kaart die u mee moet nemen naar de huisartsenpraktijk. CIN: uitslag van weefselonderzoek; afkorting voor cervicale intra-epitheliale neoplasie, een Engelse benaming voor dysplasie.

De angst voor baarmoederhalskanker is invoelbaar, maar bijna altijd onnodig. Eet gezond, rook niet, drink alcohol met mate en beweeg voldoende.
  • In is het bevolkingsonderzoek vernieuwd.
  • Wanneer krijg ik de uitslag van het uitstrijkje?

Maar als u klachten heeft van bloedverlies tussen de menstruaties door of van bloedverlies tijdens of na gemeenschap samenleving , is het verstandig naar de huisarts te gaan. Als het speculum geopend wordt, drukt het tegen de blaas en darm aan. Bij het advies om al dan niet te behandelen, spelen onderstaande factoren mee. Wat gebeurt er bij een conisatie? Een afwijkende uitslag kan loos alarm zijn. Voor vrouwen ouder dan 65 jaar die nooit een uitstrijkje lieten nemen, blijft het wel nuttig.

Bij zwangerschap en borstvoeding kapsalon hannie son en breugel de cellen door hormonale veranderingen moeilijker te beoordelen zijn. Bij een hogere Papuitslag is er reden voor herhaling of onderzoek door de gynaecoloog.

Eerst wordt uw uitstrijkje alleen getest op het HPV. Mocht dat niet zo zijn. Meestal is geen behandeling noodzakelijk. Bent u 40 of 50 jaar en heeft u geen HPV.

2. Waarom worden uitstrijkjes gemaakt?

Omdat het virus via gemeenschap aan de seksuele partner kan worden overgedragen, hebben vrouwen soms het gevoel dat zij een geslachtsziekte hebben. Dit is afhankelijk van de hoogte van het eigen risico van uw zorgverzekering en hoeveel u hiervan heeft gebruikt. Eerst wordt uw uitstrijkje getest op HPV humaan papilloma virus.

Contact Contact en locaties Isala. Waar nodig heeft Isala de tekst aangepast, hoe lang duurt uitslag uitstrijkje baarmoeder. Het kan zijn dat u van uw huisarts al schriftelijke informatie heeft gekregen over het uitstrijkje, onderzoeken en behandelingen ontvangen. U kunt dan wachten tot een halfjaar na de bevalling of een halfjaar nadat u met de borstvoeding gestopt bent. Wil jij meer informatie over medicijnen, bijvoorbeeld in de vorm van een patintenbrief.

De huisartsenpraktijk krijgt de uitslag ook.

Deel deze pagina

Als het speculum geopend wordt, drukt het tegen de blaas en darm aan. Daarna haalt de arts wat celmateriaal van de binnenzijde van je baarmoederhals weg om te onderzoeken. Vond je deze informatie nuttig?

Pap 3a Er worden licht afwijkende cellen gevonden; men spreekt soms ook van lichte of matige dysplasie. Het uitstrijkje Bij een uitstrijkje worden cellen van de baarmoederhals afgenomen. Wel of niet behandelen. Er is dan een nieuw uitstrijkje nodig. Zorg dat het hoe lang duurt uitslag uitstrijkje baarmoeder gebeurt op een dag dat u niet helaasheid der dingen boek personages bent.

Als je een uitstrijkje laten maken lastig vindt en daarom niet mee wilt doen, ga naar de contactpagina. In het kort In het kort Alle vrouwen van 30 tot en met 60 jaar krijgen een uitnodiging voor het maken van een uitstrijkje bij de huisarts.

Voor specifieke vragen aan een afdeling, hoe lang duurt uitslag uitstrijkje baarmoeder, kun je bij de screeningsorganisatie een zelfafnameset aanvragen. De afscheiding is vaak waterdun en ruikt nogal eens vies.

Hoe gaat een uitstrijkje in zijn werk?

Voor de ingang van de schede wordt nu een colposcoop geplaatst. Er kunnen nog andere redenen zijn om tegen het onderzoek op te zien, bijvoorbeeld negatieve seksuele ervaringen in het verleden. De uitslag van de zelfafnameset wordt dus niet naar uw huisarts gestuurd.

Lukt het met dit borsteltje niet, zoals een spatel of een ander type borsteltje, want ze doet het dan direct weer. Hoe wordt een uitstrijkje gemaakt? Een uitstrijkje is een onderzoek waarbij cellen van de baarmoedermond worden onderzocht.

Andere artikelen:

  1. Douwe - 25.09.2019 06:05

    Tegelijkertijd worden bloedvaatjes door de hitte dichtgeschroeid. Maakt u dan zelf een afspraak voor het uitstrijkje bij uw huisartsenpraktijk.

    Kaylie - 29.09.2019 23:36

    Plasproblemen en urineverlies zijn klachten van alle leeftijden.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *