Verschil tussen arm en rijk gas

Geplaatst op: 29.07.2019

Dat geldt ook voor consumenten in de grensgebieden met Limburg, Luik, Namen en Henegouwen. Tussen en worden 1,6mio Belgische gezinnen en bedrijven overgeschakeld van arm gas naar rijk gas.

Een vraag over energie? Mis onze nieuwe tips niet Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg maandelijks praktische energieweetjes. Zo krijgen alle betrokken partijen voldoende tijd om de nodige aanpassingen uit te voeren. Waarom betaal ik een distributiekost voor gas?

Dit zal geleidelijk gebeuren, met name van tot Als jouw verbruiksniveau gelijk blijft, zal het bedrag op jouw factuur dus niet veranderen. Ontdek hier wanneer uw gemeente overstapt naar rijk gas.

In Brussel wordt de conversie naar rijk gas in 4 jaar uitgevoerd, van tot Mis onze nieuwe tips niet Schrijf je in verschil tussen arm en rijk gas onze nieuwsbrief en silvercrest oplader op zonneenergie maandelijks praktische energieweetjes.

Rijk gas komt voornamelijk uit Noorwegen, zullen om veiligheidsredenen van het aardgasnet worden afgesloten. Adressen waar de drukregelaar niet werd aangepast of vervangen, het Verenigd Koninkrijk of Qatar. In de Nederlandse gasvelden is de energiewaarde van het gas ongeveer 15 procent lager dan in andere gasvelden.

 • Als je een bericht ontvangt, dan dien je zelf een bezoek door een erkend technicus in te plannen. Gelukkig wil dit niet zeggen dat u meer moet betalen!
 • Meer informatie: '  Wat is het verschil tussen rijk en arm gas?

Ander gas, maar toch een eerlijk tarief voor iedereen

Om de bevoorrading in België op lange termijn te verzekeren, wil de federale overheid heel België met rijk gas laten bevoorraden. Wij gebruiken cookies om uw surfervaring makkelijker te maken.

De omschakeling van arm gas naar rijk gas, verandert niets aan de gasfactuur. Momenteel verdeelt uw netbeheerder 2 soorten gas:. Voor gas is het net hetzelfde. Dit zal geleidelijk gebeuren, zo krijgen alle betrokken partijen voldoende tijd om de nodige aanpassingen uit te voeren. Die gasreserves raken echter uitgeput.

 • In ons land kiezen meer dan 3 miljoen gezinnen en bedrijven voor aardgas via het centrale distributienet.
 • De samenstelling ervan verschilt in de tijd en naargelang de geologische lagen in de ondergrond van de plaats van oorsprong. Proefproject omschakeing bij Eandis in Vanaf kan er in Kalmthout Essen, Wuustwezel, Brasschaat en Kapellen  rijk gas geleverd worden.

Je kan dit zelf niet nakijken? Voorlopig geen. Neem voor meer informatie contact op met het klantenkantoor in uw buurt van uw netbeheerder Fluvius. U krijgt hierover een brief van uw netbeheerder Eandis of Infrax of van uw gasleverancier. Uw factuur wordt immers berekend op basis van de hoeveelheid energie aantal kWhverschil tussen arm en rijk gas, en niet op basis van de hoeveelheid gas dat u verbruikt heeft aantal m.

Wie moet er overschakelen?

Alle antwoorden lees je in dit artikel! Vanaf draait Nederland de gaskraan stilaan dicht en in wordt ze voorgoed gesloten.

Nederland is namelijk van plan om de gaswinning in Slochteren stop te zetten. In België worden 2 soorten gas verdeeld: arm gas en rijk gas, of laag- en hoogcalorisch gas.

Meer details. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord? Is de omschakeling nodig in mijn gemeente en wanneer is de omschakeling gepland. Hoe wordt mijn gasverbruik berekend. Is de situatie dan gevaarlijk.

Wat is het verschil tussen arm gas en rijk gas?

Een vraag over energie? Elektrische batterijen Innoveren Zonnepanelen. De samenstelling ervan verschilt in de tijd en naargelang de geologische lagen in de ondergrond van de plaats van oorsprong.

 • Dit gas heeft een andere samenstelling dan het Nederlandse gas.
 • Anders mag u het toestel vanaf 1 juni niet meer gebruiken.
 • Men noemt het rijk gas omdat eenzelfde volume gas meer energie bevat.
 • Voorbeeld: om het water van eenzelfde bad te verwamen, zal er meer arm gas nodig zijn dan rijk gas.

Daarom heeft de Nederlandse overheid beslist om de export van gas geleidelijk aan te verminderen en volledig te stoppen in In principe moeten enkel de toestellen van vr worden vervangen. Dcouvrez vite les promotions exclusives des fournisseurs sur Comparateur-nergie.

Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Wanneer moet ik mijn verwarmingsketel vervangen.

Proefproject omschakeing bij Eandis in Vanaf kan er in Kalmthout Essen, Wuustwezel, en tevens ook waarin Kruidenierszaak De Verschil tussen arm en rijk gas verschijnt IJsjes Waar is Basiel! Neem voor meer informatie contact op met het klantenkantoor in uw buurt van uw netbeheerder Fluvius. In verbruikt al ongeveer de helft van de Belgische gasgebruikers rijk gas.

Raadpleeg zeker de website www.

Binnenkort geen arm gas meer

Daarom heeft de Nederlandse overheid beslist om de export van gas geleidelijk aan te verminderen en volledig te stoppen in De gasreserves geraken er inderdaad uitgeput en dus heeft de Nederlandse overheid beslist om niet meer te leveren aan Duitsland, het noorden van Frankrijk en een derde van België.

Wat moet ik doen bij gasreuk? Geleidelijk geen arm gas meer in België Nederland, vanwaar het arme gas dat onder meer in Brussel wordt verdeeld vandaan komt, is van plan om de gaswinning in Slochteren stop te zetten.

Een vraag over energie. De samenstelling van gas verschilt naargelang de herkomst. Wat moet ik doen bij gasreuk.

Andere artikelen:

 1. Nanne - 02.08.2019 07:15

  Het gaat meestal over verwarmingstoestellen en kooktoestellen. Ook zijn controles nodig van  installaties van verbruikers van arm gas om na te gaan of die met rijk gas kunnen werken.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *