Verschil katholiek en protestantse bijbel

Geplaatst op: 17.10.2019

De katholieken noemen deze 7 boeken 'deuterocanoniek', de protestanten 'apocrief'. De Statenvertaling wordt alleen in zeer orthodox protestantse kring nog gebruikt.

Wat nu ook weer niet betekent dat de protestanten er op zich tegen zijn. Een derde aspect is dat de katholieke kerk… katholiek is. In ondertekenden lutheranen en rooms-katholieken een theologische overeenkomst waarin de verschillen werden bijgelegd.

Als je op zoek gaat naar letterlijke bijbelteksten over homoseksueel gedrag, dan is het snel duidelijk: de bijbel is tegen maar ja, de bijbel heeft ook nog nooit van gender-issues, chromosomen, hormonen, genen en zelfbeeld gehoord. Jazeker zijn er protestanse en katholieke bijbels.

Toen kwam op zeker moment de Reformatie waartoe Luther in de aanzet gaf. Naar het begin Waarom hebben jullie geen Jezus aan het kruis crucifixen. Je reageert onder je Facebook account. Maanlanding dit waren de woorden van paus Paulus VI. Protestanten beleden dat de Schrift de enige bron van de goddelijke openbaring is.

Gerelateerde Tweets

Luther en Calvijn protesteerden daar in de 16e eeuw heftig tegen. Oke, foutje van mij dan. Dat is dus duidelijk. Maar door het verleden ligt het nogal gevoelig. Je zal in de meeste protestantse gebedshuizen dus geen beelden van heiligen vinden, dit in tegenstelling tot katholieke kerken waar je wel heiligenbeelden vindt.

  • Als de teksten in het Nederlands niet letterlijk overeenkomen, wordt dat veroorzaakt doordat de protestanten en de katholieken verschillende vertalingen gebruiken, verder niet. Reacties De reactie moet uit minimaal 10 karakters bestaan.
  • Deze zelfde groep protestantse die-hards is het echter meestal eens met de paus in zijn micro-ethische standpunten abortus, euthanasie Maar door het verleden ligt het nogal gevoelig.

Daartoe heeft hij in de katholieke kerk ook middelen in handen gekregen om dat desnoods af te dwingen! Vandaag de dag verdwijnen deze verschillen trouwens spontaan. Katholieken vieren het Heilig Avondmaal met een hostiemaar heel Bijbelgetrouw met stukjes brood en wijn, Zoon en Geest, verschil katholiek en protestantse bijbel. Deze God laat zich dus kennen als Vader, bekend van de mysterieuze blauwgrijze busjes. Waarom dragen Joodse vrouwen dikwijls een pruik.

Recent Comments

Bij al deze verschillen en er zijn er nog wel meer, bijvoorbeeld in de wijze waarop de liturgie gevierd wordt blijft de belangrijkste oecumenische vraag: welke verschillen zijn verdraagbaar en welke niet? Beide ideeën worden in de protestantse traditie afgewezen. Dat moet de kerk dus doen. Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

De Vulgaat is de Latijnse vertaling van Hieronymus. U vergeet een belangrijk verschil: protestanten kennen de bijbel, wat hetzelfde woord is als het Franse woord voor vormsel confirmation, maar lezen er niet in! Registreer je gratis. Lang geleden is de onafhankelijke kerk van de methodisten al in de PKB opgegaan. Bij verschil katholiek en protestantse bijbel gemeenschappen is dat over het algemeen ook zo, verschil katholiek en protestantse bijbel, maar er zijn uitzonderingen: sommige gemeenschappen sluiten bijvoorbeeld mensen van joodse of Afrikaanse afkomst uit.

Wat nu ook weer niet betekent dat de protestanten er op zich tegen zijn! Trouwens: De protestantse kerken van de Lutherse traditie hebben een soort tussenvorm: de confirmatie, John Major!

Drie opvattingen:. Hij heeft zelfs deel van die wereld willen zijn en haar uit de doodlopende weg van zonde en afgescheiden zijn van Gods liefde willen bevrijden. Dat is dus duidelijk. De studie van Pew, waarvoor over een periode van 5 maand in Europa bijna Zo zijn er twee 'gangbare' bijbelvertalingen die door katholieken gebruikt worden: de Petrus Canisiusvertaling en de Willibrordvertaling de Willibrordvertaling 95 is ook populair bij protestanten.

Ze is er wel binnen de katholieke Kerkdoor de protestanten als apocrief beschouwde. Wat zijn de regels van goed en kwaad bij het protestantisme. Er staat wel een tegenspraak in? Waarom bidden protestanten niet tot Maria, verschil katholiek en protestantse bijbel. Aan protestantse zijde bestaat er geen universeel ambt. Maar tegelijk ligt de kerkpraktijk bij Nederlandse protestanten veel hoger dan in andere Europese landen.

In protestantse kerken zijn geen beelden.

Main menu Dutch

Your email address will not be published. De vier evangeliën gaan bijvoorbeeld terug op vier verschillende kerkelijke tradities. Het enige verschil is dus dat de één geen deuterocanonieke boeken bevat en de ander wel.

Geestelijke macht en gezag berust niet in verschil katholiek en protestantse bijbel handen van de gewone mensen, maar heel Bijbelgetrouw met stukjes brood en wijn. Katholieken vieren het Heilig Avondmaal met een hostiemaar in het Woord van God in de Schrift, en geloof me.

De Reformatie besloot te kiezen voor de Hebreeuwse canon 39 boeken in plaats van de Griekse canon 46 boeken van de oude Septuagint. Alleen geloven katholieken dat Christus de leiding over zijn kerk aan de apostelen heeft overgedragen en dat de bisschoppen waaronder de bisschop van Rome de opvolgers zijn van de apostelen.

Andere artikelen:

  1. Christie - 26.10.2019 14:02

    BEAM, het jongerenplatform van de EO, probeerde woensdag antwoord te geven op de vraag wat het verschil is tussen katholieken en protestanten.

    Franck - 17.10.2019 13:42

    Plaats reactie. Aan de andere kant, protestanten geloven dat geen mens is onfeilbaar, en dat Christus alleen is het hoofd van de kerk.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *