Zwanger en steeds in slaap vallen

Geplaatst op: 09.10.2019

Nu met korting. Inloggen Registreren.

Als zwangere vrouw komen er steeds meer pijntjes bij. Bekijk alle artikelen. Gebruik een extra voedings -kussen Voedingskussen XL Chevron Mint Teddy Je mag als zwangere vrouw best wat hulpmiddelen inschakelen om het jezelf een beetje aangenaam te maken. Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.

Zwanger zijn is al hard werken, laat staan zwanger zijn én slecht slapen. Praten in je slaap: hoe komt dat?

Ga alleen niet intensief sporten vlak voor het slapengaan. Probeer wat nieuwe houdingen uit om comfortabel te kunnen liggen. Daardoor kun je meer last hebben van nachtmerries. Nu met korting. Leg het liefst twee kussens op elkaar om daar de benen op te leggen.

Slapen tijdens het tweede trimester

Dat komt door de veranderingen in je hormoonhuishouding. Het creëren van een vaste bedtijdroutine kan je lichaam ook helpen tot rust te komen zodat je goed kunt slapen. Als je je zorgen maakt over je nieuwe zwangerschap kun je een dagboek naast je bed leggen waarin je voor het slapen je zorgen in opschrijft. Van niet in slaap kunnen komen, tot vaak wakker worden en nachtenlang wakker blijven.

Ga ontspannen slapen.

 • Dus niet zo gek, dat je moe bent. Door een verkeerde houding kun je ook pijnklachten ontwikkelen.
 • Heb je hier last van? JavaScript is currently disabled in this browser.

Dat zorgt er voor dat je weer makkelijker in slaap valt. Deze kun je straks weer gebruiken tijdens het voeden van je kindje. Welke symptomen heb je als je 1 week zwanger bent. Lastig dus dat kwaaltjes als maagzuur, zwanger en steeds in slaap vallen, rugpijn en kortademigheid je vaak uit je slaap houden… Hoe zorg je er nu voor dat je niet te lang wakker zwanger en steeds in slaap vallen en dat je - ook tegen het eind van je zwangerschap - nog aan voldoende slaap komt.

Slapen op je rug Slapen op de rug is een favoriete houding van veel vrouwen, ondanks dat het vaak rugpijn veroorzaakt! Van de roze wolk kom je snel genoeg af wanneer je zwanger bent en de eerste nare symptomen om de hoek komen kijken. Vooral in de eerste weken kan dit veel voorkomen.

Meer Beter Bed Blogs:

Heb je hier last van? De dalende bloeddruk en lage suikerspiegel kunnen ook van invloed zijn op je vermoeidheid. Psychische klachten Niet kunnen slapen tijdens de zwangerschap kan ook komen door psychische klachten.

Je zal in de eerste drie maanden bijna nog alle houdingen kunnen aannemen in bed. Wat is de geboortedatum van je baby. En drink voldoende, maar bij voorkeur nit vlak voor het slapengaan. Door Redactie MiniMe. Tip: schaf een zwangerschapskussen aan.

Pak zoveel mogelijk slaap

Dat kan als gevolg hebben dat je erg vermoeid raakt. E-mailadres uitsluitend ter validatie. Koffie is sterk af te raden tijdens de zwangerschap en veel vrouwen lusten spontaan geen koffie meer wanneer zij zwanger zijn.

Alles over prenataal onderzoek. Medicatie en slaappillen Medicatie en zwanger zijn gaan in veel gevallen niet samen. Zwanger 5 mrt Melissa Eissens! Er zijn verschillende oorzaken voor je vermoeidheid tijdens de zwangerschap.

Wij geven je tips. Ook kan de vermoeidheid komen door bloedarmoede, laat staan zwanger zijn n slecht slapen. Zwanger zijn is al hard werken, zwanger en steeds in slaap vallen, wat niet ongewoon is tijdens een zwangerschap vaak door ijzertekort. Koffie is sterk af te raden tijdens de profile bleumink zutphen openingstijden en veel vrouwen lusten spontaan geen koffie meer wanneer zij zwanger zijn.

Wanneer je niet de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgt kan dit ook zorgen voor een uitgeput gevoel.

Zwanger en slecht slapen

Hou wel zo veel mogelijk vast aan een vast slaapritme en slaap overdag niet meer dan een uur. Leg jezelf in de watten! De slaapbehoefte tijdens de zwangerschap kan totaal anders zijn dan je normaal gewend bent.

De hoeveelheid van dit hormoon piekt in het eerst trimester tussen de 9 en 12 weken, daarna neemt het weer af.

Waardoor komt het dat je slecht slaapt tijdens de zwangerschap en wat kun je er tegen doen. Alle vrouwen doorlopen nog wel alle stadia van de slaapcyclus, maar het is net iets anders dan normaal.

Dan verstoor je je bioritme het minst en slaap je het best.

Andere artikelen:

 1. Norman - 18.10.2019 19:47

  Hierdoor kun je duizelig Een ander gevolg van een minder goede bloeddoorstroming vanuit het onderlichaam kan ook kwaaltjes als spataderen , aambeien en vochtophoping in je benen als gevolg hebben.

  Wanda - 18.10.2019 12:49

  Dit kan gepaard gaan met kortademigheid of flauwvallen. Slapen op je zij Dit is verreweg de meest geschikte slaaphouding als je zwanger bent.

  Meral - 09.10.2019 18:02

  Beperk piekeren Je hebt zo veel om je zorgen over te maken tijdens de zwangerschap, maar het helpt niet om je hier het hoofd over te breken. Hormonen hebben overal direct effect op en wanneer de hormoonhuishouding in disbalans is merk je dat meteen.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *