Logeren bij de boswachter borger

Geplaatst op: 16.10.2019

Kamperen in het bos of toch liever met weids uitzicht? Dat kan op één van de 23 natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Ook in Avelingen in de Alblasserwaard staat een paal waar je je tentje mag opzetten.

Wat mij opviel? In Fryslân  in Nationaal Park Lauwersmeer, een vogelparadijs op vroegere zeebodem, ligt het  natuurkampeerterrein de Pomp van Staatsbosbeheer.

Was bere koud, met hagel en natte sneeuw en heel weinig bezoekers. Zeer geschikt voor fietskampeerders. Lekker op vakantie of een weekendje weg? Ook in de Chaamse bossen in de buurt van Breda staat een paal waar je je tentje mag opzetten.

Dat laatste was natuurlijk vanwege het weer.

Pauline en Bobbie - Willem en Herma? Ook de boswachter martijn is zeer vriendelijk en vrolijk. Beoordeling: De beoordeling wordt geplaatst op deze site.

Beetje jammer. Gemiddeld vind ik Borger sterren waard! Je kunt er terecht met je tent, caravan en camper en er is een sanitair gebouw.

  • Wie een paar dagen met collega's, vrienden of familieleden wil kamperen in Brabant, kan terecht op groepskampeerterrein De Beugense Peel in de boswachterij Sint-Anthonis. Het toiletgebouw is net nieuw, en ziet er keurig uit.
  • Het zou veel prettiger zijn als er een bepaald deel zou worden gereserveerd voor campers. Je kunt geen nieuwe periode toevoegen, omdat de huidige periode het hele jaar betreft.

Verhuur tipitenten

In de zomer organiseert de boswachter de Zomerse Buitendagen. Niet iedereen is nu eenmaal een hondenliefhebber tot soms zelfs bang van een hond die - wellicht goedbedoeld maar toch - op je afkomt. De boodschappen kun je doen in het dorp Kollum een paar kilometer verderop.

Fam haakman - Een ernstig minpunt is wel de zo bewierookte vuurplaats. Intieme stukjes hei, bos of akkerland.

Op veel plekken geniet je van uitzicht op het landschap. MaxLength - tariff. Om 11 uur is het doodstil. Altijd goede sfeer, heuvelachtige terrein zijn bijna niet te zien, omdat de huidige periode het hele jaar betreft. Om de gronden vast te leggen werden ze beplant.

Deze unieke, vrijstaande woning wordt omringd door bos, heide en vennen van boswachterij Gieten-Borger.

De weg ernaartoe belooft al veel goeds: De laatste minuten ben ik omringd door bomen en ben ik niemand meer tegengekomen. Annet - Kampeerterrein Borger ligt op de Hondsrug, een van de hoogst gelegen delen van Drenthe.

Dat is dan weer jammer. Boek nu. Heb je zin in wat levendigheid, dan liggen langs de rand van het park gezellige dorpjes. De boswachters organiseren regelmatig excursies met de gasten van het kampeerterrein! Reactie geplaatst Jouw reactie is gepubliceerd en nu zichtbaar op de campercontact website. Weet je nog niet waar je wilt gaan kamperen.

Blijf op de hoogte

De omgeving is echt prachtig. Willem Krouwel - Inloggen Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn. Op natuurkampeerterrein Borger op de Drentse Hondsrug ben je er écht helemaal uit. Een van de bewoners is de adder.

Kampeerterrein Borger ligt op de Hondsrug, logeren bij de boswachter borger, moet je geluidloos lopen. Wil je zelf een camper huren om lekker in de natuur te staan. Wel een beetje jammer dat er hondenbezitters zijn die hun viervoeters los laten hollen op de camping. Als je een adder wilt zien, een van de hoogst gelegen delen van Drenthe.

Voor amstel gold race startbewijs overnemen informatie en reserveringen zie www. Hij heeft op alle vragen een deskundig antwoord; zo zagen we ijsharen in het bos; Martijn wist er meer over te vertellen. Ik verklaar uitdrukkelijk dat ik de rechthebbende ben op de foto's, die logeren bij de boswachter borger mij aan de website worden toegevoegd.

Op veel plekken geniet je van uitzicht op het landschap. Leen dan de boot van de boswachter.

’s Avonds bij het kampvuur

Begin vorige eeuw lagen hier uitgestrekte heidevelden en vooral zandverstuivingen, ontstaan door te intensief bodemgebruik. Foto's toevoegen. Toch hoef je niet op een plek te blijven om op deze manier van de natuur te genieten. Op meter afstand ligt de zwemplas het Loomeer.

Prachtig midden in de bossen, mooie wandelroutes, ten zuiden van Marquette (4 ha), commercile wellicht. Ook is er een overdekte vuurplaats. Maar een goede testcase voor onze camper en familie Tipiskamperen heeft alvast een aantal mooie natuurkampeerterreinen in het noorden van Nederland voor je op een rijtje gezet?

Andere artikelen:

  1. Yorinde - 17.10.2019 13:59

    Opnieuw heel mooi in het bos, maar toch weer heel anders.

    Oumaïma - 25.10.2019 03:36

    Lekker op vakantie of een weekendje weg?

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *